דגנים, תזונה נכונה

סודות הקינואה

איכשהו הפכה הקינואה בשנים האחרונות לטרנד. אני, חובבת בריאות מושבעת, אמנם הכרתי את הצמח הנפלא הזה לפני כמה עשורים אבל משהו קרה בזמן האחרון. הקינואה, שעד לא מכבר מעטים הכירו אותה, הפכה לאחד מחומרי הגלם הפופולאריים ביותר ולא רק עבור חובבי בריאות, צמחונים או טבעונים. ניתן למצוא אותה היום כמעט בכל סופר, מכולת, מסעדה או בית ונראה שיש לזה סיבות טובות. טעמה של הקינואה נהדר, היא עשירה בחלבונים ולא פחות חשוב מזה –  היא נטולת גלוטן.

מה 7? מה כמה? – 7 יתרונות בריאותיים לקינואה.

  1. שיעור גבוהה של חלבונים (פרוטאינים) – מאזן החלבונים של הקינואה מזכיר מאוד את זה שקיים בחלב. לשם ההשוואה, בקינואה יש יותר חלבונים מאורז, דוחן או חיטה.
  2. מקור נפלא לריבופלאבין – ריבופלאבין הוא למעשה ויטמין 2B והוא חיוני מאוד לגוף שלנו. הוא מסייע לגדילה ולהתפתחות, הוא הכרחי להפקת אנרגיה ולמטבוליזם והוא קשור בקשר הדוק לבריאות הכללית שלנו.
  3. עתירה בסאפונין – סאפונין (Saponins) נמצא יעיל מאוד בטיפול וריפוי של פציעות בעור. בדרום אמריקה, מקור הקינואה, משתמשים בקינואה גם כחומר חיטוי.
  4. בסיס אלקלי – למרות שאין לקינואה בסיס אלקלי חזק, היא עדיין מכילה לא פחות בסיס אלקלי מאורז בר, נבטים ודגנים.
  5. חצי כוס קינואה תעלה לכם 172 קלוריות בלבד!
  6. מאחר והקינואה אינה קשורה לחיטה או לדגנים, היא ירק שדומה יותר בהרכבו לסלק ותרד, הרי שמדובר, כאמור, במזון נטול גלוטן. וכאשר צורכים מזון נטול גלוטן הדרך לרדת במשקל היא קלה ופשוטה יותר.
  7. קינואה מכילה פחמימות מורכבות עם ערך גליקמי נמוך – גם תכונה זו של הקינואה יכולה לעזור לנו לשמור על הגזרה או להשיל קילוגרמים עודפים, בקלות.

Fun Facts  אודות קינואה:

  • בדרום אמריקה משתמשים בסאפונין שמורידים מהקינואה לצורך שטיפת בגדים ובדים.
  • שכבת הסאפונין הדביקה והמרירה מצליחה להרחיק ציפורים מאכילת יבולי הקינואה. מדענים ניסו להנדס קינואה נטולת סאפונין, נחשו מה? הציפורים אכלו את כל היבול.
  • יותר ממאתיים אלף פאונד יבול קינואה גדל באזור הרי הרוקי שבארצות הברית.
  • הקינואה הטעימה ביותר היא זו שגדלה בגובה מעל 3,000 מטרים.

טיפים לבישול קינואה:

  • הקפידו לשטוף היטב היטב את הקינואה. הניחו אותה במסננת, שיטפו אותה עם מים קרים עד אשר שאריות טעם הסבון נעלמות. אפשר לטעום זרע או שניים, לבחון אם הזרעים עדיים מרים, אם כן המשיכו לשטוף אותם עד אשר הטעם הסבוני יורד לחלוטין. אם תשפשפו את הזרעים  זה בזה בזמן שאתם שוטפים אותם – זה יהיה עוד יותר מהר.
  • כולם יודעים שאפשר להוסיף קינואה לסלט, אבל מה שלא כולם יודעים זה שניתן לעשות איתה פודינג, דייסה, קציצות ואם אתם יכולים לרכוש קמח קינואה, הרי שיש לכם יופי של פתרון לאפיה ללא גלוטן.
  • את זרעי הקינואה ניתן להתפיח ממש כמו פופקורן. זה מטורף! הילדים הפרואנים מתים על זה.
  • מומלץ לאחסן קינואה במיכל אטום וקריר. אם תאחסנו אותה במקרר – היא תוכל להשתמר שם למשך חצי שנה.




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*
*