מרק

בואו נודה על האמת, מאוד קשה לרגש אותנו בימים אלו. סף הריגוש שלנו גבוהה מאוד וזה אתגר של ממש להפתיע או להדהים אותנו היום. באווירה שכזו, רוב הארוחות שלנו נראות לנו פחות או יותר אותו הדבר, הקינוחים אותם קינוחים ואין די בכך שנוסיף איזה מרכיב חדש כדי לעורר אותנו.
למול השעמום הקולינרי שרבים חשים בו עומדת קבוצה גדולה של חובבי בישול ואפייה, פודי'ס, טבחים, טבחיות, מסעדנים ומסעדניות, שפים ושפיות שמשקיעים זמן ומשאבים באיתור וחיפוש מתכונים חדשים לצד חומרי גלם חדשניים. הם לא נכנעים והם לא מתכוונים להרים ידיים, גם אם רוב הציבור אמר נואש.

אז נכון, די קשה לאתר ולמצוא את המתכונים המיוחדים האלו, בינינו גם למי יש זמן לזה, אבל אחרי שדיברנו עם כמה מן העוסקים באוכל למחייתם גילינו שהם דווקא כן נגישים לציבור – רק צריך לדעת איפה ואיך לחפש אותם. עבור אלו שעוסקים באוכל, האוכל הוא לא מילוי של צורך גרידא, עבורם אוכל הוא דרך חיים ותפיסת עולם, לכן הם משקיעים חלק ניכר מהזמן שלהם לא רק בהכנת אוכל ושכלולו כי אם גם בחדשנות, בהמצאות וחיפוש אחר השראות קולינריות.

מקומות בלתי שיגרתים למציאת מתכונים חדשים

אתרי אינטרנט של מסעדות – אני זוכר שכאשר היינו ילדים והמשפחה הייתה יוצאת סוף סוף למסעדה אז כאשר הגישו לנו מנה טובה במיוחד, אימא שלי הייתה קמה, מדברת עם אחד המלצרים והוא הצליח לסדר לה גישה ישירה לשף. זה תמיד הביך אותי, אבל איכשהו אימא שלי אף פעם לא קיבלה סירוב. הכניסו אותה למטבח בחפץ לב והתחילו לספר לה על המנה שעוררה את סקרנותה.

היום כבר לא צריך לעשות את זה. אין צורך להשתחל למטבח של המסעדה ולשוחח עם השף, כי יש היום לא מעט מסעדות שמפרסמות באתר הבית שלהן מתכונים מיוחדים. כך כל הציבור יכול לראות ולהכין בעצמו מנות חדשות שהוא טעם או רוצה לטעום במסעדות. בגלל עידן המידע, אין היום סודות קולינריים גדולים, הכול פרוס לפנינו. לכן שפים חולקים בשמחה רבה מתכונים מוצלחים לציבור הרחב.

קבוצות פייסבוק ייעודיות לחובבי בישול ואפיה – נכון יש היום מלא מתכונים זמינים בכל מיני אתרים קולינריים שונים, בכל השפות ומכל המקומות בעולם. אבל מה שרבים מחובבי הבישול והאפייה לא יודעים זה שכדאי מאוד לנסות ולהיכנס לקבוצות פייסבוק סודיות או סגורות שבהן יש החלפה של מתכונים מיוחדים מאוד. אפשר למצוא שם מתכונים מסורתיים וותיקים שעוברים מדור אחד לדור הבא לצד מתכונים חדישים לגמרי. שם אף אפשר להיחשף לחומרי גלם שטרם הכרתם. יתרה מכך, אפשר למצוא היום קבוצות פסייבוק לז'אנרים שונים של אוכל – קבוצה לאוכל מרוקאי, קבוצה לאוכל אמריקאי, קבוצה לטבעוניים או צמחוניים, קבוצה לחובבי שוקולד כזו לחובבי קצפות ועוד ועוד.

מתכוני וידאו – אין ספק שהיום כבר לא רואים כל כך הרבה ספרי בישול ואפייה כמו בעבר. פעם היה לכולנו על המדף במטבח ספרים דומים – ילדים מבשלים של רות סירקיס לצד ספרי בישול של ישראל אהרוני. העולם שלנו השתנה וכך גם העולם הקולינרי, שהפך לדיגיטלי. את המתכונים הכתובים מחליפים היום מתכונים מצולמים או מתכוני וידאו שמדריכים אותנו שלב אחרי שלב כיצד להכין כל מנה בצורה ויזואלית ומדויקת. אז הניחו את ספרי הבישול והתחילו לחפש גם מתכונים ביו-טיוב ובאתרים של שפים, טבחים ובשלנים ובשלו ביחד איתם.