דגנים, קטניות, תזונה נכונה

מסע בעקבות ההיסטוריה של המג'דרה

האם אי פעם תהיתם היכן נולדה המג'דרה? גם אם כן, סביר להניח שהתשובה לא קפצה לכם לראש סתם כך. יש לזה סיבה טובה. למרות שברור לכולם כי מדובר במאכל ים תיכוני, מסתבר שיש לו לא מעט גרסאות גם ביבשת האפריקאית ואפילו טוויסטים של פיוז'ן עדכני.

המג'דרה במקורה היא מאכל המבוסס על עדשים וחיטה, אבל יש שיטענו שהבסיס הוא בכלל בורגול, אורז ואפילו פריקי. תוספת קטנה שהופכת את המג'דרה ללהיט היא בצל מטוגן ומתקתק שיוצר תערובת טעמים הנימוחה בפה והופכת את גן העדן לקרוב מתמיד.

למה מג'דרה?

המג'דרה נחשבת לאחת המנות המזינות ביותר, הודות להיותה עתירת חלבון. מסיבה זו, היא נחשבת למזון בריא ועשיר, נוגד מחלות ומחזק את המערכת החיסונית. בעבר נהוג היה לחשוב כי המג'דרה טובה לטבעונים אבל היום ידוע כי בכוחה למנוע מחלות כרוניות ואוטואימוניות בשל הערכים התזונתיים הגבוהים שלה.

לכל מג'דרה יש שם

כל תרבות נושאת בחובה טעמים ואירועי עבר, נקודות ציון משמעותיות וערכים קולקטיביים משותפים. לכל קהילה בעולם קודים התנהגותיים לא כתובים ולא מוצהרים, כאלה שהופכים את התרבות לבעלת נשמה ואופי ייחודיים. אבל מה שבאמת הופך תרבות למיוחדת הוא.. האוכל שלה. למג'דרה יש מגוון גרסאות:

הגרסה הסורית – מצרית

אם הספקתם לבלות קצת בסיני, אתם ודאי מכירים את הגרסה הסורית – מצרית של המג'דרה, גרסה המוגשת יחד עם בצל מטוגן מתקתק במקביל, תוספת קטנה שמטיסה את המנה לגבהים חדשים והופכת אותה ללהיט בכל ביס מחדש. המבקרים הקבועים בסיני כבר יודעים שמדובר באחת המנות המבוקשות, ויש לזה סיבה טובה.

הסורים מספרים כי את המג'דרה היו נוהגים לאכול פעמיים בשבוע, כל פעם בגרסה שונה: ביום חמישי בערב, כשהיא חמה וביום ראשון בצהריים – כשהיא קרה. חשבתם שהמג'דרה באה טוב עם מנה בשרית? לאו דווקא. בירושלים, כך מסתבר, היה נהוג לאכול אותה עם יוגורט או גבינה (!).

הגרסה העיראקית

הגרסה העיראקית בכלל נקראת "קיצ'רי", וגם היא נאכלת באופן מסורתי עם יוגורט או גבינה ולאו דווקא עם מנה בשרית כלשהי. גרסה זו, כמו הרבה מאכלים עיראקיים אחרים, היא מעדן לחיך שאי אפשר להפסיק ליהנות ממנו. התוספות המיוחדות של הגרסה העיראקית הופכות אותה למנה האהובה על מבוגרים ועל ילדים כאחת.

מג'דרה עם פריקי

בכפר הגלובלי כמו בכפר הגלובלי, טעמים מהגרים ממקום למקום ומקבלים טעמים חדשים עם המעבר לעידן החדש. אחת הגרסאות העדכניות של המג'דרה היא זו המבוססת על פריקי ותופתעו לגלות שמדובר בתוספת שהיא לא רק טעימה, אלא לא פחות מכך גם מזינה בטירוף: הפריקי היא חיטה מעושנת הנקטפת טרם שמתחיל להתפתח בה גלוטן, היא מכילה כמות גדולה יותר של חלבונים, ויטמינים ומינרלים ויש בה סיבים תזונתיים למכביר.



הפוסט הקודם


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*
*